Het belang van advertenties


1 Comment  →
   by Studio Citroen    1 Comment  →
' . get_the_title() . '

Reclame door middel van advertenties

Adverteren is een vorm van communicatie met als doel om klanten over te halen om je product aan te schaffen, of jou diensten te gebruiken. Veel advertenties zijn dan ook bedoeld om meer producten of diensten te verkopen en het versterken van het merkimago en de getrouwheid daarvan. Ook kun je door middel van een opvallende advertentie je nieuwe product, dienst, bedrijf of idee promoten. Het doel van reclame maken door middel van een advertentie kan zijn, dat je wilt zorgen voor meer bekendheid van je bedrijf. Maar ook kan een gerichte advertentie, mensen van gedachte laten veranderen over uw bedrijf of product, zodat dit leid tot financiële of andere voordelen. Concreet gezegd: Consumenten overhalen tot het kopen van je product, naamsbekendheid van je merk vergroten of mensen overhalen om geld te doneren voor het goede doel.

Adverteren in dagbladen

Opvallen doe je met een advertentie in een dagblad nog steeds heel goed. Bij een advertentie in een groter dagblad bereik je gemiddeld 68% van Nederland. Nederland is een krantenland, de Nederlander blijft gehecht aan zijn papieren krant. Zo blijft een dagblad dus een uiterst effectief advertentiemedium. Hoog bereik heb je dus zeker, 7 op de 10 Nederlanders lezen en krant, en 87% van de lezers is al jaren abonnee. Het bereik is daardoor niet alleen hoog, maar ook allen dagen van de week stabiel. Dus het is zeker effectief om een opvallende creatieve advertentie te plaatsen in een dagblad.

Creatieve advertentie

Dagblad lezers nemen hun krant meestal aandachtig door, maar mensen die andere mediums lezen meestal aandachtig. Van die aandacht kan je als adverteerder  profiteren, met een goede creatieve of opvallende advertentie kun je de aandacht van de lezer trekken en vasthouden. Ook kun je de aandacht trekken van een ‘plaatjes lezer’. Het is belangrijk om op te vallen in de krant tussen alle andere advertenties, zo bereik je het beste jou doelgroep.

Interesse in een creatieve advertentie? Email ons dan!

 


Leave a comment

*